Tips om du vill bli jägare
Tips om du vill bli jägare

Tips om du vill bli jägare

Jakt är en friluftsaktivitet som blivit allt mer populär. Den fick ett uppsving under coronapandemin som sedan har fortsatt. Det är inte så svårt att förstå. Jakt är en aktivitet där du får kombinera att vara ute i skog och mark med adrenalinkickar av att skjuta. Du får också med dig viktig kunskap om vapenhantering och viltvård.

För att få jaga krävs en jägarexamen. Till skillnad från mycket annat inom friluftsliv så kräver jakten att du genomgår en specifik utbildning. Du måste ha en licens, en jägarexamen, för att få jaga. Det beror på att det finns flera säkerhetsaspekter som du behöver ha koll på. Du behöver ha kunskap om olika arter, jaktregler och en förståelse för olika etiska överväganden. Det är en fråga om djurskydd men också en säkerhetsfråga för dig som jägare.

Tro inte att det är enkelt. Jakt är inte en aktivitet som du kan göra lite på måfå. Det krävs ett engagemang för att lyckas som jägare. Först ska du genomgå jägarexamen. Därför ska du lära dig att hantera allt praktiskt. Det handlar både om förberedelser inför jakten och hålla koll på djuren. Men framför allt ett omfattande efterarbete i form av slakt och provtagning när du skjutit ett byte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *