Tips inför din nästa fisketur
Tips inför din nästa fisketur

Tips inför din nästa fisketur

Att ge sig ut och fiska kan vara riktigt rogivande. Du får tid att njuta av naturen och lugnet. Till skillnad från ”vanlig jakt” är det också mindre jobb. Du kan få med dig mat hem samma dag och slipper det efterarbete som präglar annan jakt. Men det betyder inte att det inte finns en hel del som du ändå behöver ha koll på. Om du fiskar yrkesmässigt behöver du en personlig fiskelicens, men inte om du fiskar privat. Men du bör ändå ha en grundläggande koll.

Välj rätt fiskeredskap. Det första du behöver kunna hantera är redskapen. Se till att välja ett spö som passar dig. Om du är nybörjare så kan det vara bra att börja med att köpa ett färdigt fiskeset och inte plocka ihop olika redskap själv. Se också till att välja rätt drag anpassat för de fiskarter som du siktar in dig på.

Välj rätt tid och plats. En annan aspekt som ofta glöms bort är tiden på dygnet. Många tycker kanske att det är smidigt att åka ut med barnen och fiska mitt på dagen. Men faktum är att morgon och kväll är de bästa tiderna för att få fångst. Vädret kan också påverka. När det regnar och blåser tenderar fiskarna att bli mindre skygga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *