Därför är friluftsliv bra för din hälsa
Därför är friluftsliv bra för din hälsa

Därför är friluftsliv bra för din hälsa

Människan har ett inneboende behov av att känna en koppling till naturen. Naturen är faktiskt stärkande för både din psykiska och fysiska hälsa. I dagens allt mer stressiga samhälle finns ett större behov än någonsin av att stressa ner. Där kan friluftsliv fylla en viktig funktion.

Idag ökar den psykiska ohälsan till följd av vårt stillasittande och en stressiga vardag med ständiga intryck från sociala medier. Det bästa receptet för att komma bort från detta är att spendera mer tid i naturen. Där kan du få perspektiv och komma bort från den stressiga storstaden.

Det finns flera studier som visar att om vi spenderar mer tid ute i skog mark så stärks vår psykiska och fysiska hälsa. Att ägna sig åt friluftsliv ger även en stärkt kognitiv förmåga, bättre minne, bättre fokus och minskad stress. Du kommer att sova bättre om nätterna och oroa dig mindre. Helt enkelt kunna njuta av livet mer och ta vara på tiden med nära och kära. Om du känner dig deppig och nere, se därför till att komma ut mer i skog och mark. Du kommer inte att ångra dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *